Жилищна сграда ул."Воден" 7

Жилищна сграда ул."Воден" 7

ПРОДАДЕНА!
Според архивни документи сграда е проектирана през 1922 г. за частен дом на Желю Севов и Станка Севова от арх. Георги Костов, който е допринесъл за съществуването на не една красива сграда в град Варна.

Георги Костов е родом от Белослав (с. Гебедже), син на мелничар, завършва варненската мъжка гимназия и заминава да следва архитектура в Мюнхен. След завършването си през 1909 г.  се завръща във Варна, където работи до 1932 г. на частна практика и проектира множество знакови за града частни и държавни здания. През 1932 г. заминава за София и работи като архитект в Министерството на благоустройството.  След 1944 г. е подложен на репресии, а имуществото му е национализирано. Почива през 1959 г.

Някой от сградите на арх. Георги Костов във Варна:

Жилищна сграда на ул. Воден №7, ъгъла на ул. Архимандрит Филарет №8;

Административна сграда на ул. Русе №15;

Жилищна сграда на ул. "Княз Борис I" №22, ъгъла на ул. "Михаил Колони" №1;

Жилищна сграда на ул. "Георги С. Раковски" №34, ъг. ул. "Иван Драсов";

Жилищна сграда на ул. "Шипка" №3;

Жилищна сграда на бул. "Княз Борис І" №88, бул. "Цар Освободител" и мн. други


Напълно реставрирана и преустроена жилищна сграда - архитектурен паметник, намираща се на ъгъла на ул. Воден №7 и ул. "Архимандрит Филарет" 8 , в която има 5 тристайни апартамента и два офиса на първото ниво. Офисите са със самостоятелни входове - един от ул. "Воден" и друг откъм улица "Архимандрит Филарет". На същото ниво на ул. "Архимандрит Филарет" е разположен входа към жилищната сграда. В сутерена има паркинг с 3 двойни паркоместа, едно самостоятелно за инвалиди и 5 избени помещения, по едно за всеки апартамент. Достъпът до подземното ниво за живущите в сградата е с асансъор, а за коли с хидравлична платформа. На 2-ри, 3-ти и 4-ти етаж са разположени общо 5 тристайни апартамента. Към всеки апартамент има лоджия, тераса или балкон. Запазен е автентичния балкон откъм ул. "Архимандрит Филарет"

Апартаментите в сградата се продават завършени до ключ. 

Предлага се и обзавеждане по желание на купувачите срещу допълнително заплащане.
Ателие № 1 - 107,80 кв.м. - ПРОДАДЕН
Ателие № 2 - 67,90 кв.м.  - ПРОДАДЕН
Апартамент № 1  - 122,49 кв.м. - ПРОДАДЕН
Апартамент № 2 - 148,98 кв.м. - ПРОДАДЕН
Апартамент № 3 - 125,77 кв.м. - ПРОДАДЕН
Апартамент № 4 - 148,98 кв.м. - ПРОДАДЕН
Апартамент № 5 - 268,78 кв.м. - ПРОДАДЕН