Променяме облика на града

За нас

Нашата компания е специализирана в изграждането на жилищни и бизнес сгради и комплекси, както и във възстановяването на сгради архитектурни паметници на територията на гр. Варна.
За повече от 10 години дейност, в портфолиото ни влизат сгради като архитектурните ценности на гр. Варна, разположени на ул. “Иван Вазов“ №8, сградата на ъгъла на ул. “Архимандрит Филарет” №8 и ул. ”Воден” №7, нова бизнес сграда с ресторант в идеалния център на града, на ул. ”Преслав” №36. В начало на 2022г. завършихме жилищна сграда “Фантазия“ в к.к. „Св. Св. Константин и Елена“.
Най-новите ни проекти са сградата на бившия гранд хотел ”Париж” на ъгъла на ул. ”Преслав” №57 и ул. ”Панагюрище” №1, както и насоченият към динамичния градски живот комплекс “Светлина”, който ще бъде разположен на терен с площ от 12 000 кв.м. в ж.к. ”Възраждане”, в близост до пътни артерии, спирки на градски транспорт, хипермаркети, молове, училища и детски градини, парк. Проектиран е като затворен комплекс, търговски площи, подходящ както за млади семейства, така и хора, които ценят живота в красива и подредена среда.

Свържи се с нас

Променяме облика на града

Сграда "Париж"
Фаза 1
Начален етап

Сградата на бившия Гранд Хотел „Париж“, построена през 1906 г. от тогавашният кмет на града и достроена от арх. Дабко Дабков през 1910г. След 1944 година сградата е национализирана и използвана за милиционерски участък. След промените запазва функциите си на полицейско управление, а по-късно следва дълъг период на безстопанственост.

Фаза 2
Финален етап

Проектът предвижда запазване на цялостния архитектурен облик на съществуващата сграда, по подобие на запазените такива.

Свържи се с нас
Жилищна сграда ул."Воден"
Фаза 1
Начален етап

Сградата е проектирана през 1922г.  като частен дом на Желю и Станка Севови от арх. Георги Костов, създал не е една от знаковите за града сгради. 

Фаза 2
Финален етап

Сградата е завършена и въведена в експлоатация през 2018г.

Свържи се с нас
Жилищна сграда Ул. Иван Вазов №8
Фаза 1
Начален етап

Основната жилищна сграда е построена през 1908 г.  от Атанас Тодоров, както той самият пише: „ Жител на гр. Варна, улица „Витрасова“ № 6“, от където личи и името на улицата по онова време.  В годините до 1925г. къщата е достроявана допълнително, но с времето оставена на разрухата.

Фаза 2
Финален етап

Сградата е завършена и въведена в експлоатация през 2017г.

Свържи се с нас
Наши партньори
През всички тези години работим усърдно с нашите партньори от строителна фирма Елит Хоум, архитектите от студио Arсhus, Vedi Interiors – студио за интериорен дизайн, рекламна агенция Bulpoint Design Studio, Data System Engineering Ltd, Певи ООД и др.

Галерия

Контакти Ще се радваме да ни се обадите Офис продажби +359 52 699 809 +359 885 444 220 +359 889 444 150
гр.Варна, ул. Преслав 36, офис 8виж на картата
contact@albona.bg
Направете запитване
Оставете ни съобщение и ще се свържем с вас възможно най-скоро