История със съвременен прочит в сърцето на Варна

21

Апартамента

4

Офиса

17

Двойни паркоместа

618

кв.м. застроена площ

4448

кв.м. разгъната застроена площ
Удобства и Акценти
Идеален център
Архитектурен паметник
Близо до плажа
Културни забележителности
Отличителна архитектура
Качествено строителство

Жилищна сграда "Париж"

Проект:  Основно обновяване, реконструкция, пристрояване и надстрояване на Жилищна сграда „Париж“ със статут на архитектурно-строителна недвижима културна ценност, разположена на ъгъла на ул. „Преслав“ №57 и ул. „Панагюрище“ №1, гр. Варна.

Инвеститор: Албона Инвест ООД
РЗП: 4 448 кв.м.
Строителство: Елит Хоум ЕООД
Архитектура: ARCHUS 
Завършване на строителството (Акт образец 15): Януари, 2024 г.

Свържи се с нас

СГРАДА ПАРИЖ

Жилищна сграда „Париж“ е сградата на бившия Гранд хотел „Париж”, разположена на ъгъла на ул. ,,Преслав" 57 и ул. ,,Панагюрище" 1 в гр. Варна.  Построена е през 1906 г. по проект на арх. Геро Геров от тогавашния кмет на гр. Варна и достроена през 1910 г. от арх. Дабко Дабков. Проектът предвижда изграждане на жилищна сграда на шест надземни етажа, офис помещения и сладкарница на партерен етаж, където се е намирала най-реномираната за времето си сладкарница „Париж“ на г-н Димитър Маринов. Проекта предвижда запазване на цялостният архитектурен облик на съществуващата сграда, чрез подмяна, реконструкция и възстановяване на всички архитектурни елементи, по подобие на запазените такива. Апартаментите се продават завършени по БДС. По желание на купувача могат да бъдат завършени по индивидуален проект.

Локация сграда "Париж"

Жилищна сграда “Париж“ е сграда на бившия Гранд хотел “Париж”, разположена на ъгъла на ул. “Преслав" 57 и ул. “Панагюрище" 1. Сградата е архитектурно-строителна недвижима културна ценност от новото време с категория “ансамблово значение” съгласно Заповед № РДО9-221/13.04.2017г. на министъра на културата

За инвеститора Нашата компания е специализирана в изграждането на жилищни и бизнес сгради и комплекси, както и във възстановяването на сгради архитектурни паметници на територията на гр. Варна. За повече от 10 години дейност, в портфолиото ни влизат сгради като архитектурните ценности на гр. Варна, разположени на ул. ”Воден” №7, ул. “Иван Вазов’’№8 и ул. ‘’Прелсав’’ №57. В начало на 2022г. завършихме жилищна сграда “Фантазия“ в к.к. „Св. Св. Константин и Елена“. През всички тези години работим усърдно с нашите партньори от строителна фирма Елит Хоум, архитектите от студио Arсhus, Vedi Interiors – студио за интериорен дизайн, рекламна агенция Bulpoint Design Studio, Data System Engineering Ltd, Певи ООД и др.
Наши партньори
Какво има наблизо? места за посещение Жилищна сграда "Париж" се намира в идеалният център на Варна и е в близост до Морска градина, Морска гара и централният плаж. В близост има много културни обекти и исторически забележителности
Римски терми
Етнографски музей
Катедрален храм "Успение Богородично
Морска градина Варна
СОУ "Св. Климент Охридски"
Градски плаж
Фестивален и конгресен център”Варна”
Държавна опера “Варна”

Избери етаж от сградата

Контакти Ще се радваме да ни се обадите Офис продажби +359 52 699 809 +359 885 444 220 +359 889 444 150
гр.Варна, ул. Преслав 36, офис 8виж на картата
contact@albona.bg
Направете запитване
Оставете ни съобщение и ще се свържем с вас възможно най-скоро