Очаквайте скоро Комплекс "Светлина"

Представяме Ви жилищен комплекс от затворен тип „Светлина“

Разположен в поземлен имот с площ от 12 000 кв.м. в един от малкото зелени райони в гр. Варна. Комплексът е разположен в квартал Възраждане на 3 км. от центъра на града, на 700 м. от най-големия мол на гр. Варна Delta Planet , на 500 м. от ледена пързалка и спортен комплекс и на метри от басейн, детска градина, хипермаркети Кауфланд и Лидл, търговски център Явор, както и новоизграденият парк „Възраждане“.

Кварталът предлага отлична инфраструктура, достъп до разнообразен градски транспорт до всяка точка на града, магазини, училища, детски градини и много зелени площи. Концепцията на комплекса е да се създаде жилищна среда, която освен дом да бъде и едно защитено, красиво и уютно кътче за всеки решил да живее в него.

В търсене на своя дом все повече хора заместват централната локация със спокойните зони за пълноценно обитаване. Именно затова хората предпочитат да живеят в комплекси от затворен тип, които им предоставят възможност за отдих, уют и не на последно място сигурност. Далеч от шума и все по-замърсената градска среда, но с удобно и комуникативно местоположение.

Повече
Новият Ви апартамент

307

Апартамента

375

Паркоместа
за автомобили

291

Паркоместа
за велосипеди

54632

кв.м. разгъната
застроена площ

Удобства и акценти

Местоположение

Отлична локация в близост до магазини, спортни съоражения, детски градини, училища, спирки и др.

Методи за плащане

Преференциални условия за финансиране от Пощенска банка за всички купувачи.

Качество

Най-високо качество на използвани материали.

Удобства

Комплексът разполага с вътрешна градина, детска площадка, гаражи, фитнес, търговски център и др.

Комплекс "Светлина"

Конструктивно решение и материали

Сградата е със стоманобетонова конструкция. Светлите височини на жилищата са 260 см. и 320 см. за търговски обекти. Светлите височини на гаражите са съответно 270 см., 325 см. и 370 см. Външните стени са от 25см тухли и топлоизолация. Външните стени на фасадите са със силикатна мазилка. На места фасадите са изпълнени като вентилируеми, изпълнени по фирмен детайл със завършващ слой от еталбонд. Местата предвидени за външните тела на климатиците са покрити с еталбонд или HPL плоскости. Дограмата е PVC с двоен стъклопакет. Магазините са с единично стъкло. Парапетите са стъклени ( триплексно стъкло ) и метални , ажурни по детайл. Подът на балконите и лоджиите е с настилка от гранитогрес за външни условия. Вътрешните преградни стени са тухлени. По стълбищата, фоайетата и коридорите е предвидена настилка от гранит. Достъпът за инвалиди за целият обект е изцяло съобразен с изискванията за достъпна среда за населението, включително за хората с увреждания. Във всеки вход е предвиден апартамент отговарящ на изискванията за инвалиди съгласно наредбата.

Паркоустрояване

Основният фактор, определящ спецификата на парковото решение, са големината на имота, разположението на жилищните секции в него и необходимостта за пешеходна връзка с прилежащия булевард и обслужващи улици. Осигуряване на плавен преход от интериорното пространство към екстериорното и същевременно създаване на приятна и спокойна среда за почивка. Композицията на дворното пространство е дефинирана и съобразена с функционалните взаимовръзки между отделните елементи на комплекса и връзката му с прилежащата инфраструктура. Характерна особеност за парковата среда е разположението на алеите и повдигнатите чрез подпорни стени зелени площи, придаващи допълнителна динамика на композиционното решение. Предвидената растителност е подбрана, така че да отговаря на условията на средата. Използваните видове са предимно сенкоиздържливи и невзискателни с различни багри и текстури.

Такса поддръжка и управление в жилищен комплекс „Светлина“

Месечната такса за поддръжка и управление се изчислява, както следва:
За апартаменти и търговски обекти: по 0.65 лв./кв.м. от общата площ;
За паркоместа и гаражи: по 0.65 лв./кв.м. от чистата площ;

Комплекс "Светлина"

Местоположение

Комплексът се намира на много комуникативно място в близост до големи хипермаркети, спирки, училище, детски градини, банки и др.

Повече

Градски транспорт

Хипермаркети

30м

Детска градина

50м

Парк "Възраждане"

120м

Басейн

15м

Училище

300м

Комплекс "Светлина"

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ КОМПЛЕКС „СВЕТЛИНА“

 • Функционални разпределения на апартаментите
 • Просторни и светли помещения
 • Гледка към зелени площи и отлично поддържан вътрешен двор
 • ТЕЦ – Отопление и топла вода ( индивидуални водомери и топломери), като инсталацията ще бъде изградена до точка ( без монтаж на уреди/радиатори)
 • Резервна индивидуална инсталация за топла вода от бойлер
 • Инсталация за климатици
 • Сигурност и комфорт
 • Отлично местоположение
 • В близост до детски градини, училища, търговски център, хипермаркети , парк и др.
 • Богато озеленяване
 • За семейства с деца – напълно обезопасена, красива и функционална среда
 • Специално проектирани жилища за хора в неравностойно положение
Свържете се с нас