КОМПЛЕКС “СВЕТЛИНА“ Е ВСИЧКО ТОВА !

Жилищен комплекс "Светлина" се  изгражда върху парцел с площ от 11 997 кв.м., находящ се в гр. Варна, ж.к. „Възраждане“ I м-н, с административен адрес бул. „Република“ №121. Общото РЗП (подземно и надземно) е 46 697.60 кв.м. Комплексът е разделен на два блока – първи блок на Запад и Север включващ секции А, Б, В и Г, и втори блок - на Юг и на Изток включващ секции Ж, Е и Д. Предвид формата и големината на парцела, двата блока на сградата са ситуирани по контура на имота и разположени, така че вътрешните фасади да получават слънчева светлина през всички часове на деня. Комплексът се състои основно от подземни гаражи и паркоместа,  надземни паркоместа,  търговски център и 7 жилищни Секции (А,Б,В,Г,Д,Е,Ж), с общо 10 входа. Предвижда се поетапно строителство (4 етапа) на комплекса като всеки етап ще бъде въведен в експлоатация по отделно.

Проектът е насочен основно, но не само, към млади семейства с деца, хора които търсят спокойна и комфортна среда, с лесен достъп до всички точки на града. Апартаментите са основно с една и две спални, практично проектирани с оглед вътрешно и външно разположение, като се използват максимално естествените дадености на имота. Архитектурния образ е разчупен, с множество балкони, а на приземните нива има възможност за пряко излизане в обособени дворчета-тераси на терена. Общо ще бъдат построени 317бр. апартамента, 3 ателиета,  както и 355 бр. паркоместа за автомобили (подземни и открити) и 300 бр. паркоместа за велосипеди. Осигурени са гаражни клетки и паркоместа за инвалиди.

Изграждането на комплекса ще бъде извършено на четири етапа, като всеки етап ще бъде въвеждан в експлоатация по отделно.

Първи етап с общо РЗП 11 711.96 кв.м. (подземно и надземно) и включва изграждане на секции В и Г с входове 3, 4, 5, 6, в които са разположени общо 102 апартамента, 3 ателиета и 7 други обекта:

58 двустайни апартамента; 42 тристайни и едно ателие, както и 105 паркоместа и 165 паркоместа за велосипеди.

Този етап включва и изграждане на секция "И“ във връзка с изграждането на канализационно отклонение и включванто му в южната, прилежаща на имота улица.

На Втори етап се планира изграждането на секция "Д", с лице към бул. "Република" и Кауфланд.

Трети етап ще обхване западната част на проекта и последен, четвърти етап -  най-южната част на имота, към бул. "Цар Освободител".

image_1
image_2

Степен на завършеност:

I. Апартамент:

 1. Стени: машинно положена гипсова мазилка.
 2. Под: нивелирана циментова замазка, готова за полагане на подови настилки.
 3. Таван: машинно положена гипсова мазилка.
 4. Санитарни помещения: под - циментова замазка, стени –машинно положена варо-циментова мазилка, подготвени за полагане на фаянс и теракота.
 5. Тераса/балкон: циментова замазка с наклон за отводняване, хидроизолация, положен гранитогрес по одобрените технически проекти част: Архитектура.
 6. Дограма: ПВЦ дограма, цвят - антрацит и бял /комбиниран/, стъклопакет - енерджи/ четири сезонен.
 7. Външни подпрозоречни первази.
 8. Входни врати: метални с дървесно покритие.
 9. Ел. и слаботокови инсталации за интернет телевизия и домофон-изпълнени по одобрен технически проект част: ЕЛ с предвидено захранване за климатици, заредени ключове и контакти по ел. проект, осветление на фасунги, монтирани апартаментни ел. табла с необходимата апаратура по ел. проект.
 10. ВиК инсталации: полипропилен, изпълнени по одобрени технически проекти част: ВиК, в баня, WC, килер и кухня - до тапа, с монтирани водомери.
 11. ОВК инсталации: Вентилация – изпълнена по одобрен технически проект част: ОВК.
 12. Климатизация: положена инсталация за климатици - тръбен път и отводняване - конденз.
 13. Осветителни тела по тераса/балкон.

II. Открито паркомясто: съгласно одобрения технически проект.

 

III. Сграда:

 1. Монолитно строителство-железобетонна конструкция.
 2. Керамични блокове.
 3. Покрив-полимерна мембрана.
 4. Топлоизолация-покрив EPS по технически проект, фасада XPS 10см + силикатна мазилка.
 5. Външен подпрозоречен перваз.
 6. Борд-тераси бордови камък.
 7. Външен парапет - съгласно одобрения технически проект.
 8. Фасадно осветление по дизайнерски проект.
 9. Озеленяване по технически проект.
 10. Вертикална планировка по технически проект.

 

IV. Общи части на сграда:

 1. Домофонно - звънчева уредба с контрол на достъп на входната врата на сградата.
 2. Дограма общи части: ПВЦ дограма, цвят антрацит и бял, стъклопакет – енерджи/четири сезонен. Отваряемост съобразена с архитектурен проект и противопожарни норми.
 3. Монтиран електрически асансьор.
 4. Пощенски кутии монтирани на входа на сградата.
 5. Машинно положена гипсова мазилка-стени.
 6. Машинно положена гипсова мазилка и/или гипсокартон - тавани.
 7. Гипсова шпакловка - стени и тавани.
 8. Боя по дизайнерски проект, стени и тавани.
 9. Циментова замазка - под.
 10. Подова настилка площадки и стълбище.
 11. Ел. ниско енергийно LED осветление по дизайнерски проект плюс стълбищни ключове за управление и ел. табло общи части.
 12. Слаботокови вертикални шрангове, осигуряващи възможност за присъединяване към всички TV и интернет доставчици и комуникационен шкаф.
 13. Видеонаблюдение на общи части и периферия сграда.
 14. Аварийно осветление по ел. проект.
 15. Вътрешен парапет - съгласно одобрения технически проект.
 16. Сухотръбие при пожар.
 17. Вход пешеходен подземен гараж-противопожарни врати.
 18. Вход автомобилен подземен гараж - електрическа секционна врата.
 19. Вентилационна система в подземен гараж по технически проект.
 20. Главно електрическо табло - напълно оборудвано с електромери и часовников механизъм.
 21. Централно свързване с външни мрежи на Ел. и ВиК - напълно завършени с разрешение за ползване.
image_3
image_4
image_5

Комплекс "Светлина"

Конструктивно решение и материали

Сградата е със стоманобетонова конструкция. Светлите височини на жилищата са 260 см. и 320 см. за търговски обекти. Светлите височини на гаражите са съответно 270 см., 325 см. и 370 см. Външните стени са от 25см тухли и топлоизолация. Външните стени на фасадите са със силикатна мазилка. На места фасадите са изпълнени като вентилируеми, изпълнени по фирмен детайл със завършващ слой от еталбонд. Местата предвидени за външните тела на климатиците са покрити с еталбонд или HPL плоскости. Дограмата е PVC с двоен стъклопакет. Магазините са с единично стъкло. Парапетите са стъклени ( триплексно стъкло ) и метални , ажурни по детайл. Подът на балконите и лоджиите е с настилка от гранитогрес за външни условия. Вътрешните преградни стени са тухлени. По стълбищата, фоайетата и коридорите е предвидена настилка от гранит. Достъпът за инвалиди за целият обект е изцяло съобразен с изискванията за достъпна среда за населението, включително за хората с увреждания. Във всеки вход е предвиден апартамент отговарящ на изискванията за инвалиди съгласно наредбата.

Паркоустрояване

Основният фактор, определящ спецификата на парковото решение, са големината на имота, разположението на жилищните секции в него и необходимостта за пешеходна връзка с прилежащия булевард и обслужващи улици. Осигуряване на плавен преход от интериорното пространство към екстериорното и същевременно създаване на приятна и спокойна среда за почивка. Композицията на дворното пространство е дефинирана и съобразена с функционалните взаимовръзки между отделните елементи на комплекса и връзката му с прилежащата инфраструктура. Характерна особеност за парковата среда е разположението на алеите и повдигнатите чрез подпорни стени зелени площи, придаващи допълнителна динамика на композиционното решение. Предвидената растителност е подбрана, така че да отговаря на условията на средата. Използваните видове са предимно сенкоиздържливи и невзискателни с различни багри и текстури.

 

image_6
image_7

Комплекс "Светлина"

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ КОМПЛЕКС „СВЕТЛИНА“

 • Функционални разпределения на апартаментите
 • Просторни и светли помещения
 • Гледка към зелени площи и отлично поддържан вътрешен двор
 • Инсталация за климатици
 • Сигурност и комфорт
 • Отлично местоположение
 • В близост до детски градини, училища, търговски център, хипермаркети , парк и др.
 • Богато озеленяване
 • За семейства с деца – напълно обезопасена, красива и функционална среда
 • Специално проектирани жилища за хора в неравностойно положение
Контакти Ще се радваме да ни се обадите Офис продажби +359 52 699 809 +359 885 444 220 +359 889 444 150
гр.Варна, ул. Преслав 36, офис 8виж на картата
contact@albona.bg
Направете запитване
Оставете ни съобщение и ще се свържем с вас възможно най-скоро